Koululaistapahtuma 22.9.2020

Koululaistapahtuma 22.9.2020

07.10.2020 08:27
Yhteiskuva, Reijolan koulu 5lk.
Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piiri järjesti koululaistapahtumat Iiksenvaaran Erämiesten majalla. Syksyinen päivä oli kaunis ja aurinkoinen, sopivan lämmin, jotta kenellekkään ei tullut kylmä.

Ensimmäisenä päivänä Reijolan koulun 5 lk:n 24 oppilasta pääsi osallistumaan erilaiseen koulupäivään.

Päivän ensimmäisenä ohjelmassa oli Keijo Kurvisen koiranpennut Tiki ja Iki. Kumpikin on noin 4 kk vanhoja, Tiki jämptin pentu ja Iki karhukoiranpentu. Oppilaat ja koirat nauttivat toistensa seurasta.

Seuraavaksi jaettiin ryhmä kahtia, toiset pääsivät ampumaan Ekoaims aseilla, jota Saku Miikki Ekoaimsilta ja Elina Mäkelä Metsästäjäliitosta vetivät. Tulokset olivat todella hienoja. Toinen ryhmä tutustui erilaisiin pienpetopyyntivälineisiin, jossa opeteltiin niiden virittämistä ja laukaisemista, joka oli oppilaista mukavaa. Myös opeteltiin rakentamaan minkkiloukkuja, ja valmiit 4 loukkua lähti uusiin koteihin pyytämään haitallisia pienpetoja pois.

Ruokailu tapahtui nuotion äärellä, jossa koululta oli omat eväät ja Piiri tarjosi osallistujille makkarat ja pillimehut.

Päivä oli onnistunut, vain positiivista palautetta saatu. Muistoksi oppilaat ja opettajat saivat Metsästäjäliiton tuubit metsokuviolla ja Piirin omalla logolla varustetultuna.

Kiitos talkoolaisille; Jussi Pirinen, Antero Pasanen, Jouko Varis, Saku Miikki ja Elina Mäkelä.

Kuvat Minna Kauppinen, opettaja

Teksti Sirpa Niiranen, toiminnanjohtaja