Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan blogi

12.04.2018 19:01

Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella. Kipinä syttyi pienestä tyytymättömyydestä riistapolitiikan toimimattomuuteen. Olen vakuuttunut, että paikalliset metsästäjät ovat ”kartalla” alueensa riistatilanteesta. Valitettavasti Riistakeskuksen organisaatiouudistus on vienyt ”puhevallan” paikallisilta metsästäjiltä. Riistanhoitoyhdistyksillä näyttää olevan vain velvollisuuksia, ei oikeuksia. Lausunnoilla ei ole merkitystä.

 

Itse metsästän Ilomantsin alueella ja seuraan tilannetta...

28.10.2015 13:56

Suden uusitun kannanhoitosuunnitelman toteuttamisen toinen vuosi on käynnistymässä. Huolellisesti valmistelulla hoitosuunnitelmalla ja kannanhoidolla halutaan saavuttaa sekä paikallisten asukkaiden hyväksyntä että susikannan kestävä kehitys.

Jaloja ajatuksia mutta toimiiko ”aikuisten oikeasti”. Onnistuakseen kannanhoito tarvitsee reaaliaikaisen ja eri osapuolten yhdessä hyväksymän kanta-arvion. Paikallisten toimijoiden tekemälle maastotyölle on annettava sille kuuluva arvo ja ne on otettava täysimääräisesti huomioon. Jos leikkuri iskee, niin kuin teki muun muassa karhukannan arvion...

15.06.2015 15:24
Koppelovoimaa

Ensimmäinen valtakunnallinen tytöille suunnattu erästely- ja metsästysleiri pidettiin Ilomantsin Käenkoskella 11–14.6.  Leirille osallistui 30 reipasta 8-15 -vuotiasta tyttöä pääasiassa Pohjois-Karjalasta. Järjestäjinä toimivat metsästysseura Pohjois-Karjalan Jahtinaiset ry:n aktiivit, tosin meitä oli muutama Metsästäjäliiton poika auttamassa.

Pidin ensimmäisenä aamuna oppitunteja Suomen riistaeläimistä. Olin positiivisesti yllättynyt leiriläisten lähtötietotasosta. Otan esimerkkinä yhden...